W House by ODE Architects in Gyeongju, South Korea

W House by ODE Architects in Gyeongju, South Korea


assignment: W HouseArchitects: vicinity: Gyeongju, South KoreaArea: three,207 sq.ftPhotographs by means of: Youngchae Park

The W house is a modern own family home located near the coastal town of Gyeongju in South Korea.It turned into designed by the South Korean studio  in a way that it's miles surrounded by means of thick bands of fluted concrete that create a dramatic play of light and shadow. furthermore, this three,207 square foot house spans across two tales and it is designed to reply to its surroundings among the city on one aspect and the mountains on the alternative.

The conventional Hanok seems to tells us that structure does no longer should be the protagonist. It suggests that turning into a part of a surroundings with the aid of itself is an incredible feat and interaction with nature in all guidelines can show up resultseasily. although unilaterally controlling the encompassing environment for a protagonist is thrilling and exhilarating, it's also burdensome to the surrounding. As such strength and tension seeps into architecture, a feel of supremacy is offered but at the identical time a burden of not looking to taint its authority and manage. This burden reasons an incessant or deserted unilateral struggle, but in a manner, nobody wanted that struggle in the first area.

continuous trade via the multidirectional conversation we possessed was what changed into aspired for W residence, instead of a bought linear and unilateral look. due to the fact nature is the agent of steady exchange, it's miles extraordinarily difficult for architecture to constantly exchange without forming an interrelationship with nature.

although the apparent fact of depending on nature at instances takes an entire new meaning, we should renowned this fact more in-intensity if we're to muster the braveness to let nature take its course and go away things be.

As befits its name as the repository of cultural historical past, Gyeongju gives off a sturdy sense of cultural symbolism as it's miles surrounded by means of layers of Hanok-fashion homes and cultural belongings. The plot of land in Gyeongju is tremendous and the mild slope towards the southside lets in for a cozy and uninterrupted a long way off view of Mt. Byeokdosan. The constructing is stretched out in the direction of the south, and partially protrudes out on the south and north front web sites, imparting space for a cozy garden and outside, and clear sense of direction with the surroundings. the principle rooms are situated around the south garden and have open windows facing south. service regions are placed on the northside to provide comfort and a experience of independence to the primary rooms. The hall is constructed from a long ceiling in order that mild seeping in through the gap on both aspects divides the space and accompanies humans strolling through the corridor.

The eaves expand with the same share to Hanok eaves. The eaves on the southside control the quantity of the strong light that pours down for lengthy hours, bridge the inner and external regions, and perform many other functions. The unfastened fashioned eaves fall in line with the surroundings by using softly and elegantly embracing the mountain terrain just like the internal waist line of Hanok eaves, as a result allowing the scenery to take inside the building to end up a part of the historical past for a person looking in.

To allow for a deeper and greater certain courting with the environment, curves are exposed in pattern-form at the concrete surface of the eaves, similar to the size seen in Korean concave tiles.

moreover, the concave tiles and styles task the movement of light as shadows, and subtly offers distinctness and readability to the motion and existence of light. The interrelationship among the motion of light expressed with the aid of structure and the expression of structure via light will preserve on so long as the building remains status.

Source: Here

W House by ODE Architects in Gyeongju, South Korea Photo Gallery