La Lucia by SAOTA and ARRCC in South Africa

La Lucia by SAOTA and ARRCC in South Africa


venture: l. a. LuciaArchitects: , location: la Lucia, Kwazulu Natal, South AfricaArea: 7,287 sqftPhotographs via: 

l. a. Lucia is a house designed by means of , and its interior designed by way of . it's far situated on the Kwazulu Natal North Coast, just south of Umhlanga, in the suburb of la Lucia, which is where the house gets its call from.The design of this domestic is the precise stability between luxury and luxury which is completed via its simple areas.

This l. a. Lucia beach house flawlessly balances luxurious and comfort with its straight forward areas. located at the Kwazulu Natal North Coast just south of Umhlanga, the house is gently nestled among included milkwood trees and enjoys beautiful ocean views – each of which stimulated the design. Bronze aluminium sliding monitors cocoon the residence and gives protection from the elements in addition to supplying a completely unique the signature search for of the building.

“the surrounding splendor of the surroundings stimulated so much of the design. As designers we're enthusiastic about creating spaces that reflect both the place and our customers – this is how existence-improving spaces are crafted.” – Mark Rielly, ARRCC Director.

A sense of arrival is created through two milkwood timber flanking the doorway. A floating wooden step platform and pergola lead toward the front door of the home. Upon getting into, the panorama is most effective revealed as one reaches the doublevolume hallway – the aligned wood slat cladded ceilings drawing the eye to the seascape in advance. Ocean perspectives are framed perfectly through the monitors that envelope the building.

“The proprietors wanted the challenge to epitomise the spirit of a cutting-edge seaside residence with a feel of sophistication. The layout was saved comfortable yet cautiously considered to maximize the surroundings it bureaucracy part of,” says Rielly.

The floor ground is designed to seamlessly combine with the outside terraces, pool decks and landscaping even as maximising the views throughout the seaside and sea. This place can be loved as one continuous area or organized into extra person and personal spaces. Sliding screens offer flexibility to do that. all the regions open up either onto the sea going through pool deck or to the afternoon sun lit garden at the West.

The interiors specific simplicity and reticence even as making the home comfy and snug. Sand-coloured polished concrete flooring, bleached timber, natural leathers and gray linens are anchored by way of smooth neutrals and countered with touches of charcoal, teal and azure. The indoor and out of doors decor are aligned to allow for optimum enjoyment area. The formal eating desk and outdoor terrace desk are located adjoining every other to accommodate massive parties. The living room and terrace lounge fixtures have been also selected to examine as one space.

The East sea-facing façade is ‘wrapped’ with a series of bronzed anodised aluminium sliding screens that cocoon the structure completely or in part. The monitors are patterned to abstractly mimic the milkwood timber and create the house’s signature appearance, but additionally serves to shield the building from wind, rain and sun. those environmental demanding situations are part and parcel of a seafront assets and want revolutionary design answers to conquer it.

The four sea-going through bedrooms are located at the upper degree and open onto personal individual terraces. whilst closed, the aluminium monitors add an interesting design element to this degree.

The pool, deck and amusement areas had been located at the see going through aspect of the residence, improved barely to provide views over the dune flowers to similarly fortify the connection with the sea. substances selected for the outside areas echo bleached driftwood and the sandy seaside. Weathered iroko decking and ceiling slats, honed sandstone and polished light coloured concrete floors shape the main materials and create an immediate relationship with surrounding surroundings.

Source: Here

La Lucia by SAOTA and ARRCC in South Africa Photo Gallery