River House by Suyama Peterson Deguchi on The Northern Rocky Mountains

River House by Suyama Peterson Deguchi on The Northern Rocky Mountains


project: River HouseArchitects: location: Northern Rocky Mountains, USAArea: 5,425 sqftPhotographs through: 

, a japanese architecture studio, has designed the River residence in a sloped area of the Northern Rocky Mountains within the america. This concrete domestic changed into constructed along a river so that you can contain its two-story structure into the mountainous environment.The River residence, with its 5,425 rectangular toes of residing area, consists of a guest wing and plenty of outside residing areas that extend the house’s spectacular interiors.

River house is a serene safe haven embracing the herbal splendor of the rugged mountain place. The complex program for a retired couple protected a guest wing and prolonged outside residing areas. The site is positioned within an older cul-de-sac development above a meandering river and the task turned into to build a private oasis in this dense setting with a connection to the river and the encompassing scenic mountains.

An elongated concrete wall on the north side affords a structural backbone for the composition. All application elements had been located on or below grade and under a sheltering shed roof to beautify the sense of protection in this once in a while harsh environment. Concrete changed into selected because the dominant material for its sturdiness and as it aesthetically anchors the design to the web page. even as visually extending the indoors areas and creating out of doors rooms, the raw materiality of the concrete units up a compositional base for the closing wood, glass, metallic and plaster finishes.

while approached from the street, the house is very understated and minimal. Upon entering the house thru the conceptual the front door (gate), one reveals a wealthy series of spaces, bounded via concrete and plantings. here, the department between inside and outside first will become blurred. This feel of uncertainty extends via the airlock access to the interior of the primary space. The synergy of the landscape architecture, artwork and furnishings make a contribution to the serene feel of place.

Source: Here

River House by Suyama Peterson Deguchi on The Northern Rocky Mountains Photo Gallery