Davis Residence by Miller Hull in Washington, USA

Davis Residence by Miller Hull in Washington, USA


challenge: Davis ResidenceArchitects: vicinity: Bellingham, Washington, USAArea: 1,400 sqftPhotographs by using: 

The Davis residence is a 1,400 rectangular feet home positioned in a densely wooded location on a cliff with a stellar view of the San Juan Islands. it's far clearly placed in Bellingham, Washington, usa in which it tries its high-quality to combination in with the herbal environment that surrounds it. has designed the Davis residence with an considerable use of timber during the indoors in addition to the exterior, developing a heat ambiance and a sturdy connection to its environment.

This 1400 sq. toes essential residence and guest house/storage is positioned on a closely wooded cliff web site with views of the San Juan Islands of Washington state. The plan orients to important views south down the coast line and west out to the islands at the same time as being cautious to stay out of doors of the drip line of the dominant Doug fir trees. huge overhangs protect glazing and provide shelter.

The concept marries a protracted gently sloping roof shape containing the kitchen, access and studio with a vertical tower containing the dwelling room and master suite above.

The roof forms specific their wood creation with exposed joist, 1×four pass sheathing and plywood diaphragms. The excessive overall performance timber fir home windows offer thermal breaks whilst being sturdy enough for the mullions to be of minimum measurement. wooden T&G paneling is stained in formidable transparent hues.

Source: Here

Davis Residence by Miller Hull in Washington, USA Photo Gallery