Villa K by Paul de Ruiter Architects in Thüringen, Germany

Villa K by Paul de Ruiter Architects in Thüringen, Germany


mission: Villa KArchitects: place: Thüringen, GermanyArea: 2,669 squareftPhotographs by means of: Pieters Kers & Patrick Voigt

, a Dutch studio whose assignment become currently featured on our website online, have designed the Villa ok in Thüringen, Germany. this is their first mission placed in Germany.The web site on which the house is constructed is less than best with its steep slope however the architects have used that to their gain and feature created a layout that offers stunning views. The design also made use of the slope to blend the building with the terrain and create a unbroken transition from the home towards the dense forest that surrounds it.

Villa ok, located in Thüringen, is the primary German undertaking for Paul de Ruiter Architects. The electricity impartial villa, discrete and integrated within the herbal environment, strongly displays the wishes of the patron and adheres to minimalist principles. The result is a sincere, progressive residence constructed from simplest glass, steel and urban.

The sustainable house is positioned going through south in attention of the first rate perspectives in addition to the route of daylight to maximize performance. a pitcher façade, stretching from roof to floor, demarcates the living areas. The glass façade, with none disruptions along with home windows or outdoor sun blinds, reflects not anything however the air and gives incredible perspectives over the valley. around the residing area a U-formed terrace is built. A pool intersects the indoors of the residence while extending closer to the southern aspect, which makes it seem to go with the flow above the hill.

The addition of a lifting platform across the pool makes the terrace visually seem to keep. This platform can be pulled up when finding out to move for a swim. around the terrace a lawn is organized with vegetable plants and fruit bushes.

the entrance, technical regions, pantry, hunting room and storage with room for 6 motors are placed on the north side, moved into the slope of the mountain. The entire roof shape of the villa is blanketed with moss and sedum, alternated with solar cells, which reduces the cooling load.

A climatologically thrilling and sustainable scenario is created through the orientation toward the south and through setting a big a part of the residence into the mountain slope. The south facet receives massive amounts of sunlight and warmth, at the same time as the ‘subterranean’ a part of the residence contains bloodless air. A warmness exchanger applied inside the villa collects this heat and cold air and transports it to the heat pump. the warmth pump shops bloodless air to cool inside the summer season and saves warm air to warmth the residence during iciness instances. This system is connected to a cooling ceiling and underfloor heating. A sensitive and absolutely computerized pc device steers these stainable heating and cooling structures.

Source: Here

Villa K by Paul de Ruiter Architects in Thüringen, Germany Photo Gallery