Clock House Gardens by Stockwool in Hertfordshire, England

Clock House Gardens by Stockwool in Hertfordshire, England


project: Clock house GardensArchitects: StockwoolLocation: Welwyn, Hertfordshire, EnglandArea: 46,080 sq.ftPhotographs via: Morley von Sternberg

Stockwool have designed and completed a housing scheme as a part of the growing London scheme.The £7 million scheme is located on the edge of the village of Welwyn in Hertfordshire, England and it spans throughout forty six,080 rectangular toes.The Clock residence Gardens assignment as it is known as, transforms an antique hotel web site right into a residential community that consists of 50 new homes contained inside multiple and 3 story homes.

Clock house Gardens transforms a derelict hotel site into an intimate community of 50 new houses within 5 and three-storey buildings that integrate brickwork with wooden cladding and together create a relevant shared courtyard.

The layout answer replied to the web site’s very unique context of the A1(M) highway on one side and dense forest on the opposite. The concept — a contemporary tackle a walled village — become informed by means of the specific combination of city and rural environment and sought to lessen noise and pollution from the toll road.

Deep exhibits and projected home windows create a richness inside the elevations and this wonderful aesthetic makes the scheme a completely unique but sensitive addition to the constructed material of Welwyn. Clock residence Gardens is a totally flatted development, redressing a preceding small home shortfall in Welwyn.

Key to its achievement is the cautious layering of constructing form: the remedy responds to the harsher surroundings on the threshold of the site with strong brickwork, where a softer treatment of timber and glazing is carried out someplace else to respond to the forest beyond. All homes are dual-thing to maximize on the first rate surrounding views.

an extensive landscaping approach introduces planting and greenery returned to the web page with the neighbouring lush forest added into the development via the huge critical courtyard space.

–Stockwool

Source: Here

Clock House Gardens by Stockwool in Hertfordshire, England Photo Gallery