Beijing Hongkun Valley – Communication among sun, wind and natural light

Beijing Hongkun Valley – Communication among sun, wind and natural light


mission: Beijing Hongkun ValleyArchitects: ZOE ArchitectureLocation: Xi-hong-guys metropolis, Daxing District, Beijing metropolis, ChinaArea: 867,485 squaretoes (web page), 1,562,467 sq.feet (floor)pics by means of: Yang Chaoying / Zhang Huiming

ZOE structure have completed their design for the Beijing Hongkun Valley undertaking inside the town of Xihongmen, within the Daxing District of Beijing town in China. This bold initiatives boasts a ground area of over a million and a half of thousand square feet unfold throughout 3 flooring above ground and one underneath. This office constructing is a communication between the sun, the wind and natural mild, designed as a inexperienced seed intended to function an origin for greater green homes to return within the park. the main concept of this layout is green ecological consciousness, incorporating plenty of different attempts and improvements to gain the precise combination of an wise inexperienced building machine and architectural design.

The Hongkun economic Valley assignment is located in Xihongmen, Daxing District, Beijing. the overall plan is designed with “the office oxygen bar “ as idea to create a nice lawn-style workplace surroundings with a place of 80,592 rectangular meters and a creation place of 145,158 square meters.

The Beijing Hongkun financial valley assignment has made one of a kind attempts and innovations in practical, spatial and five-sensory experience layout, taking the construction itself as the most most economical space strength saving device. To create a secure office environment thru the rational use of energy saving technologies along with respiration curtain walls, midcourt air go with the flow steering, electric powered baiye sunshade, geothermal pump and soil greening, which accomplishing a great aggregate of sensible green constructing gadget with architectural design.

the construction location of the demonstration constructing is 11895m2, with 3 flooring above floor and 1 underground ground. The office is a massive-scale box, located on the second and third flooring of the constructing. the primary-ground space holds the office characteristic in an orderly mixture of eight functionally distinct small packing containers, and the features are organically blended via the atrium. relying on the terrain, the constructing is connected to the surrounding environment thru green slopes, making the building appear to be located above the park and come to be a inexperienced and strength-saving seed inside the park. the gray area is mixed with the atrium space, the terrace is mixed with the roof garden, and the distance is smart and incredible. The white wall is covered with swaying timber and shines on sunny days. respiration curtains replicate the ever-converting light and shadow, displaying special appealing colours in exceptional days and instances; the demonstration constructing consists of some of independent useful unit boxes, every with its own character.

task call:The mission of Beijing Hongkun Valley

venture area:Xi-hong-guys town ,Daxing District ,Beijing city

Google map hyperlink:http://j.map.baidu.com/TxEYO

design corporation:ZOE architecture

precept fashion designer:Huiming Zhang

layout group: Huiming Zhang、Rong Lin ,Ning Han, Xiaoyan Jia, Ming Gong, Fei Liu, Yanyan Liu,Dizhang

assignment type:workplace

design starting date:may 2013

design end date:July 2014

creation beginning date:October 2013

production end date:2016

website location (m2):80592㎡

Gross ground vicinity (m2):145158㎡

a ways:2.0

Greening rate:30%

mission reputation:finishing touch

Contractor:CHINA production FIRST constructing(organization)enterprise restrained

Structural engineer:EDRI institution

MEP consultant:EDRI organization

lighting fixtures representative:H.G lights

quantity surveyor:Liu Xue

Photographer:YANG CHAOYING  /ZHANG HUIMING

*building substances & emblem call (at the least three kinds):

Glass – TIANJIN CSG ARCHITECTUTAL GLASS Co. Ltd,

steel louvres – ASIA CUANON

Paint – SYSWAY

-textual content description furnished by means of the architects

Source: Here

Beijing Hongkun Valley – Communication among sun, wind and natural light Photo Gallery