65BTP-House by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore

65BTP-House by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore


assignment: 65BTP-HouseArchitects: place: SingaporeArea: 15,575 squareftPhotographs by way of: 

The 65BTP-house is a cutting-edge layout with the aid of  in Singapore. This private residence is surrounded by a extensive lawn that gives the luminous interior a pleasant backdrop. The format of the indoors is often designed as an open plan and it is showered in natural light thanks to the big home windows on both flooring. The ground floor is connected to the natural environment of this home via sliding glass doorways.

that is a domestic surrounded via a substantial lawn that converges at a colossal pre-war rain tree with such class that its presence is ingrained in the very architecture of the house itself. throughout this home are severa encounters with nature at the same time as nevertheless being very lots interior. The architectural placement of the building permits for the viewing of the feature tree from all of the primary spaces, from either of its storeys proper down to the basement.

A granite wall at the doorway made from interspersed panels creates a series of holes that subtly defend the garden from full view at the same time as maintaining a welcoming ecosystem. inside the driveway, a cleverly positioned water function discreetly hides the sunken air-conditioning ledge just below it. the principle living and dining areas are housed on ground stage, allowing the areas to transit seamlessly out into the lawn and accompanying lap pool. through evening, dots of mild on the pool’s base dance playfully in the water, mimicking a starry night scene. An fashionable spiral staircase leading to the higher floor gives the residing location a visual centre while additionally promoting vertical stream.

On the second one ground sits a comfortable own family vicinity flanked with the aid of bedrooms on either facet. the master bedroom’s spacious interiors permit it to house a take a look at office in addition to a walk-in dresser that can be improved through drawing again the partition separating it from the bathroom, therefore creating a generously sized boudoir. The children’s rooms sit on the other side of the ground, every a mirror photograph of the opposite. in addition, a tumbler-covered balcony that spans the whole period of the floor famous a breathtakingly panoramic view of the aforementioned rain tree.

Making top use of the site’s sloping typography, the basement become designed such that it opens up right into a decrease section of the garden, hence making it sense nearly like being on floor stage. This floor is devoted to amusement and relaxation, with a spa room, film room, large multi-cause corridor, as well as an outside barbecue vicinity. The self-contained provider quarters also are kept right here, with a mini kitchenette and snoozing quarters besides. once more, out of doors elements permeate this phase of the house by means of way of a water characteristic that flows constantly below the powder room and spa room, hence deriving continuity throughout the various spaces. Sensibly placed skylights also assist to convey sufficient sunlight into the spaces and brighten up the basement certainly. interestingly, these skylights also offer a spectacularly clear view of the rain tree even from here.

Lovingly designed with a present day, nature-stimulated subject, this residence is a element of splendor and a timeless piece on the way to undergo via the a long time.

Source: Here

65BTP-House by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore Photo Gallery