Family House Jarovce by Compass Architekti in Bratislava, Slovenia

Family House Jarovce by Compass Architekti in Bratislava, Slovenia


mission: circle of relatives house JarovceArchitects: place: Jarovce, SloveniaArea: 1,722 sq.ftPhotographs by means of: Courtesy of 

 have completed the circle of relatives house Jarovce challenge following the brief that called for a current own family house that become confined via the small plot length so it desires to have a small footprint but any other requirement become no indoors stairs. This created a undertaking because this home should have area for grandparents and nine of their grandchildren.To make the maximum of the plot, the constructing turned into designed in an L-fashioned shape round a courtyard garden and swimming pool.

family residence Jarovce – a residence for grandparents and nine grandchildren.

The family residence is positioned at the northern edge of the village Jarovce, in a region of own family homes. The site is leveled, with a place of 661 m2. To make certain the most desirable use of the assets, the house is placed in the northern a part of the parcel.

house for mother and father Is exactly that type of commision that can probably harm your courting along with your circle of relatives or together with your work. or even each. fortuitously in this situation, matters went towards the odds.

We acquired only three bacis necessities: a small house, no stairs and lots of space for nine grandchildren.

Our solution to the this is the composition of a green atrium complemented by means of the house. The residence fashioned in a form of the letter L defines the atrium on its facets. The south part of the plot is opened to the solar, at the same time as the northern component is taken via the residence.

The horizontal concrete roof slab is omnipresent and connects seamlessly all areas inside the house. The slab leans from the indoors to the outside and leads the narrative of your go to to the house from the very entry element to the maximum intimate parts of the house. The cantilevered part of the roof is set to modify the sun radiation and indoors weather in keeping with the solar direction.on the intersection of wings, the roof slab is full of large radius. This curve creates a lot wider vicinity of the terrace. it's miles the appropriate spot for dining, the location that integrates the lawn and the interior. And to be hones, it seems right at the pics too.

The house is split very traditonally into two elements. The day element and the night element apart. The day part is obvious, connected to the garden and clean to realize. right here, the grandchildren are still visible and supervisied. The night part is positioned at the back of the wood wall and is accompanied via small private garden. This lawn serves as a quiet refuge in opposition to the noise and atmosphere inside the atrium.

The layout of the interior further develops the spatial idea of the residence. it is ruled by way of a mutual dating of seamless roof, gery floor and lengthy walls cladded in oak. those primary elements outline the distance which can be randomly occuiped through people items and furnishing.

Source: Here

Family House Jarovce by Compass Architekti in Bratislava, Slovenia Photo Gallery