JRv2 House by Studio Demateria in Poznan, Poland

JRv2 House by Studio Demateria in Poznan, Poland


challenge: JRv2 HouseArchitects: area: Poznan, PolandArea: 4,628 sq.ftPhotographs via: 

The JRv2 residence is a present day residence positioned in Poznan, Poland. It turned into designed by way of  to make the maximum out of its herbal environment.The structure rises out of a sloped plot of land, the use of the angle as an thought for its unique format. within the case of the JRv2 house, the garage is located above the living areas. this is due to the truth that the home is submerged below the ground, with the garage having avenue get entry to on pinnacle. To mixture it in even similarly, the roof is protected in grass.

The plot is located on the brink of the Żurawiniec Reserve in Poznan. on the west and south facet it's miles Surrounded by a woodland. along the front, east boundary of the plot runs via the embankment, Which lightly descends down the plot towards the reserve. Such terrain has decided the fundamental assumption of the venture. The primary concept turned into to cover the house from the road aspect and open it as much as the reserve as an awful lot as possible. The residing space became alleged to be a one-storey stable sloping right into a herbal hill, and the storage, to keep away from embarrassing downhill, changed into to upward thrust at the top storey, on the roof of the constructing.

The practical layout of the house changed into dictated by means of the sun, views and neighbourhood. The format of the partially underground dwelling space resembles the letter T. One wing contains a dwelling vicinity with a living room, a dining room and a kitchen, open to the west; the second is a sequentially ordered series of rooms: a dressing room, a toilet and a bedroom that goes out towards the green. a part of the constructing that slammed into the slope, consists of a visitor room and a blind technical room. at the intersection of two wings, there is a conversation area and a major entrance. Such placement of the function allowed a natural separation from the neighbor from the north. for you to gain the effect of the herbal submergence of the building within the slope, it was necessary to first demolish the escarpment, next make maintaining walls to shape a barrier for ground urgent and then repair its unique form. on the identical time the main retaining wall was separated from the proper building so that a patio with a window illuminating the salon from the east , was created. all the walls of the residential part were made in the generation of uncovered concrete (3-layer sandwich wall: concrete-insulation-concrete). First, the load-bearing partitions had been created, then clad layer of thermal insulation was introduced, which also represent a sort of formwork for the next layer of concrete. at the remaining stage poured concrete facade in SCC era (self-compacting concrete). To get excessive pleasant concrete partitions, no gadget formwork was used, however all formwork have been made with furnishings precision immediately on the construction web page. the construction of the garage is a light-weight wooden frame with larch facade.

The roof is protected with massive plants of herbs and stonecrops. Facades complement larch wooden. very welllining changed into used in the interiors. The residence is prepared with mechanical air flow with heat recuperation and efficient underfloor heating with huge concrete slab floor.

Source: Here

JRv2 House by Studio Demateria in Poznan, Poland Photo Gallery