House in Monasterios by Ramon Esteve in Valencia, Spain

House in Monasterios by Ramon Esteve in Valencia, Spain


assignment: house in MonasteriosArchitects: area: Puzol, Valencia, SpainArea: 15,510 squareftPhotographs via: 

The residence in Monasterios is a image best residence placed close to the Mediterranean sea at the Spanish coast in Puzol, Valencia.It was designed by way of , a Spanish studio that made an look on our web page very lately with their Sardinera residence mission, but another top notch costly house.

The residence in Monasterios is constructed by using a sequence of connecting volumes, some of varying heights, however they all with sturdy defining stone partitions. To make it even higher, ground-to-ceiling home windows deliver some herbal mild like to the interior.

The Monasterios house is placed in a residential area, within the city of Puzol. The plot is located in an elevated place that is ruled by using the hillside that slopes down to the ocean.

With the objective to take benefit of the plots’ visual, some stone walls that outline the project, in an abstract way, in that route are created. The housing is based as a sequence of volumes of various heights, wherein the geometry adapts to the tempo which might be marked by means of the principle walls.

This venture restores the roman scheme by using which, the house is dependent around a patio. on this specific case, there are 3 consecutive patios embracing the get right of entry to to articulate this system, by dividing the residence into an afternoon and night time region.

The stone planes are included with white concrete slabs which can be closed through membranes manufactured from glass and wooden which configure the extraordinary rooms, giving upward push to a clean horizontality in the concept of the project. The counterpoint is marked by using two wood fireplaces that emerge above the property line.

“a set of porches, which defend the primary rooms, increase to the threshold of the pool, allowing the residence to be contemplated within the water and giving it a extra theatrical element.”

“those volumes are articulated via the series of patios, blanketed in its perimeter in the style of atriums. these openings outline the access to the indoors of the house and in flip they may permit the rooms to have get right of entry to to this direction, acquiring one of a kind perceptions of the gap”.

The outside area lightings generate a theatrical surroundings, enhancing on the equal time the texture of the exceptional materials that coexist in harmony in this residence.The porches get exclusive reflections by means of the nearby mass of water of the swimming pool, which creates an effect of a space enlargement.

this system is prepared across the patios, placed in the middle of the residence, and it emphasizes the availability of the volumes visible from the outside.

The materiality is reduced to a hard and fast of mixtures among stone, concrete, timber and glass. a few of the first rate defining partitions, the distance is enclosed by way of big glass panels included by removable wooden structures, which alter the level of closure of each piece.within the indoors areas, wherein the herbal lighting performs a fundamental position, it seems that the stone harmonizes when combining it with the wooden.

Source: Here

House in Monasterios by Ramon Esteve in Valencia, Spain Photo Gallery