Three Roof House by PLAIN WORKS in South Korea

Three Roof House by PLAIN WORKS in South Korea


task: three Roof HouseArchitects: vicinity: Gwanggyo, Yongin-si, Gyeonggi-do, South KoreaArea: 2,712 squareftPhotographs with the aid of: 

The three Roof residence is a brand new contemporary house designed by using  in South Korea. It turned into designed for a couple and their two youngsters and it receives is identify from its outside layout that is characterised by using 3 separate roofs. it is located in a quiet, secluded location of a housing site in Yongin where it offers its population with protection and privacy however additionally connecting them to the outdoor place this is positioned above the basement floor which is the storage.

‘three-Roof residence’ is a home for a couple and their daughters who lived in an condominium for a long term. The couple who loves wild flowers and bushes decided to leave their condominium, dreaming of having a home with a lawn.

Nestled in a housing web page in Yongin, the web site is sitting at the stop of a cul-de-sac receiving best few visits apart from its citizens, consequently it’s secluded and calm. The web page is a south-going through slope land with a rectangular shape jogging along a street, and there may be a 2.8m stage distinction between the website online and the street. though it’s in a downtown region, its front and rear are each adjacent parks, so it gives a first rate view.

The residence takes gain of such web page situation to defend privateness and have an out of doors space thru which outside and inside are efficaciously linked. the 1st basement ground adjacent the street is became a car parking zone to triumph over the level distinction with the park within the north. The top part of the parking is made right into a garden, and this garden may be effortlessly accessed from the first floor. because the north region is directly linked with the park, a deck is introduced to revel in various park sceneries converting during all seasons.

This ‘3-Roof house’ is characterized via simple house-shaped volumes which can be certainly unfold upon the quantity of the 1st ground stretching out back and forth. It’s designed via setting apart the 2d floor from the 1st ground, composing it with impartial volumes according to required programs, and reorganizing them in response to the requirements of customer and surrounding situations. This design technique prevents the house from overwhelming its surrounding landscape and enables it to deal with the wishes of consumer greater flexibly.

The residence has a total of three flooring which includes one basement floor. This basement ground adjoining the street houses the parking zone and a garage. exposed above the floor, the basement ground’s outer wall makes use of the same natural stone with the preserving wall of a close-by residence hence looks as if part of a residential complicated. the 1st ground has a commonplace room and a bedroom for the couple. It fashioned to have a long span walking from east to west so that the constructing vicinity may be maximized, and the west a part of the mass is elevated to the south to cozy privacy between the house’s courtyard and neighboring buildings. Eaves and a terrace are delivered to attach the living room and the garden extra easily. The 2d floor homes rooms for the two daughters and a circle of relatives room. it’s designed to have a small length in guidance for the time when those leave the nest. With an purpose to clear up the disparity in ground location among the 1st and 2nd floors and permit every room to appear as an unbiased entity, 3 separate gabled volumes are built. the position of these volumes certainly defines the out of doors area of the 2d ground. Surrounded by them, the south terrace will become a secure corner, and formed through their misaligned arrangement, the north terrace blocks views of the community so makes users feel as though they have been inside the woods. The materials of the first and second flooring are organized to have unique hues and textures, and the perimeter of each extent is adorned with gaps and recesses to emphasise the segmented shape of the residence.

consequently, ‘3-Roof house’ appears as an assembly of independently designed rooms for every member of the family. This mission is an try to at ease the independence of man or woman areas in phrases of form or area, for Korean society in which rental housing is essential.

Source: Here

Three Roof House by PLAIN WORKS in South Korea Photo Gallery