Quarry House by Ramon Esteve Estudio in Valencia, Spain

Quarry House by Ramon Esteve Estudio in Valencia, Spain


project: Quarry HouseArchitects: place: Valencia, SpainArea: 6,565 sq.ftPhotographs through: Mariela Apollonio

We lately featured a surprising residence with the aid of , the residence in Monasterios, and now we’ve discovered some other astounding cutting-edge layout by the studio. We present the Quarry residence placed on top of a hillside in Valencia, Spain.This highly-priced house boasts a stunning view from its open plan indoors that extends out toward a beautiful deck with an infinity pool. The residence is settled within the panorama, isolating the inhabitants in a non-public haven.

positioned at the pinnacle of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the house of the Quarry is primarily based on the extreme situations of the floor with the goal of mountaineering the slope to get views to the landscape. The layout of the house is composed in a set of overlapping packing containers surrounded by using the floor itself.

The house settles inside the mountain the usage of an empty area that isolates it from its direct surroundings, thus developing a universe of its very own that hosts its inhabitants. The decrease part of the house hunkers right down to get incorporated inside the floor whilst the higher part opens to two contrary sights: on one side, the views to the sea looking to the horizon filtered by using the swimming pool; on the other side, the views of the Mediterranean wooded area.

The upper part, designed as a fluid area, consists of all the day areas. The terrace and the pool have been designed as an extension of the interior that connects the residence with the landscape. The swimming pool is a prism that extends at heights overhanging the bedrooms and the health club. The openness of the residence is bolstered by using a glass the front façade without uprights that frames the panoramic view of the sea.

by means of commencing the views to the the front and resting best on the edges, the house of the Quarry achieves a sense of lightness and transparency, for this reason turning into a quiet location and linking with the horizon. The expressivity of the raw materials shows the residence as natural shape and mass. A hive of in situ white concrete is pierced with the aid of a principal staircase of backlit yellow onyx Neve D’or that stitch the house from pinnacle to backside with its onyx steps.

The overhang steps are expressed as massive strong onyx boards that emit mild throughout their faces, this impact is produced due to a new patented layout for its inner structure. The big backlit natural stone slabs deliver the house a tectonic individual metaphorically linking to the internal depths of the earth. those portions of volcanic onyx nearly turn out to be sculptures, providing the bedrooms with a canvass to appreciate the aesthetic features of the herbal stone.

Source: Here

Quarry House by Ramon Esteve Estudio in Valencia, Spain Photo Gallery