House P+G by Architekten Wannenmacher+ Möller GmbH in Weinheim, Germany

House P+G by Architekten Wannenmacher+ Möller GmbH in Weinheim, Germany


project: residence P+GArchitects: area: Weinheim, GermanyArea: 4,574 squareftPhotographs by means of: 

finished in 2013, house P+G is a cutting-edge detached residence designed via the German studio . it's miles located on a large plot within the German metropolis of Weinheim on a pristine area. Its layout revolves across the high region. The building is created from multiple individual volumes going through a frequent road on one side and a stunning lawn on the alternative. This 4,574 rectangular feet domestic receives masses of herbal mild thru its many glazed surfaces which additionally serve to paint lovely perspectives of the landscaped lawn.

This indifferent residence with a self-contained flat is being constructed on a plot of approximately 2,000 square metres in a top residential vicinity of Weinheim (Bergstrasse) for a family of 5. The layout is for a constructing that is cut up into character volumes and that has two storeys facing Weinbergstrasse within the northeast and three storeys going through the garden in the southwest because of the intense slope of the plot. A indifferent house, constructed in 1999, which nevertheless exists at the plot, is to be retained and included inside the design.

The playful arrangement of the diverse volumes, characterised by means of sections that protrude or are set returned, makes the 800 rectangular metre house appear smaller and enables to combine it into the smaller systems inside the existing surroundings. at the southwest aspect the decrease storey protrudes to this point into the garden that its roof area bureaucracy a terrace region in the front of the residing/eating vicinity on the first ground with a intensity of virtually 4m. This stage is given a beneficiant extension in the southwest due to the manner the building is set again, permitting a pleasantly proportioned outdoor vicinity to be created. there may be a tree in the centre of this outside vicinity, giving it a unique environment and also screening it from the existing constructing that is at once adjacent to it.

The division of the building’s extent is mirrored by means of its architectural design. The floor ground, which is faced entirely in glass and aluminium, contrasts with the top level, which is clad in mild-colored herbal stone. The façade that faces the road is more often than not closed so as to fulfil the customer’s wish for protection towards uninvited onlookers. on the facet going through the garden, but, the layout is open and permits indoor and outside regions to merge collectively.

Source: Here

House P+G by Architekten Wannenmacher+ Möller GmbH in Weinheim, Germany Photo Gallery