Malangen Retreat by Snorre Stinessen Arkitektur in Tromsø, Norway

Malangen Retreat by Snorre Stinessen Arkitektur in Tromsø, Norway


undertaking: Malangen RetreatArchitects: Snorre Stinessen ArkitekturLocation: Tromsø, NorwayYear: 2017Photographs by using: Courtesy of Snorre Stinessen Arkitektur

Snorre Stinessen Arkitektur have designed a beautiful cabin on the Malangen peninsula.The Malangen Retreat is a current family excursion domestic for weekends and vacations. it's miles positioned approximately an hour’s force south from Tromsø, Norway and is placed on a ridge that rises from a fjord. The location of the website opens up lovely views overlooking a herbal opening inside the close by woodland.

Malangen peninsula is an hour´s pressure south of Tromsø in Northern Norway. The website online is positioned on a ridge rising from the fiord below and overlooks a natural opening inside the wooded area.

The cabin is laid out east to west efficaciously protecting the outlet within the woodland, that's simplest found when you input thru the huge alrightsliding door from the outside couryard. The clients had a clear wish for enough space to welcome own family and buddies touring. To gather at the own family retreat for weekends or vacations is a beautiful lifestyle, but the mission is regularly that given a few days you furthermore mght lengthy for some privateness again.

consequently we deliberate a major part and an annexe separated by using the relevant covered courtyard which is in which you enter their retreat thru the o.k.sliding door. As a reaction to the bloodless climate and challenging weather the important courtyard capabilities as a winter lawn, with a hearth and outside kitchen. From here the retreat opens up to the natural clearing inside the woodland and from right here you input into both the main building or the annexe.

each group of rooms are carried out as separate segments or containers to achieve an additional layer of privacy, but also to beautify the primary room´s contact to the clearing within the forest and the contact to the outside in the transition spaces in between.

the principle component and the annexe are composed of two containers each, the annexe comprised of utility rooms and the loosen up area with a sauna directly uncovered to the view out of doors in a single container and the visitor rooms and an pastime room inside the 2d. the principle part with front, youngsters´s room and a small secondary dwelling room in the first box, the principle lavatory and master suite in the 2d. some steps lead all the way down to the open area kitchen an living room set low inside the terrain and overlooking the fiord and the afternoon solar to the west. A committed exit from the kitchen lead to the south-facing out of doors vicinity wherein the family enjoy their dinners on heat summer time days.

The packing containers are all made in timber with the outside cladding (each interior and exterior) in cedar panel which changed into handled with iron sulfate and kept outside for months earlier than assembly to attain an excellent patina no matter being exterior or interior. The indoors surfaces are specifically in knot free all rightto gain a warmer assessment to the out of doors of the boxes. The containers are all slightly multiplied with regards to the in-among spaces. all the in-between areas have a concrete floor to emphasize that these spaces relate to the terrain and the outdoors in a one of a kind manner.

The ceilings in those spaces are all fabricated from all rightslats that thru the remedy with iron sulfate turn clearly black because of the excessive content material of tannin. The airy and black ceilings retreat from the visual connection to the outside, even as contrasting the visually cold of the outside and supplying a softer acoustics at the same time. The sauna is simplest separated from the outside by a massive frameless glass, underlining the secluded privateness of the clearing inside the forest, the interiors custom designed in cedar.

a major a part of the interiors including the dining table, dining bench, beds, wardrobes, the fire and sliding door within the wintergarden, and so on, are custom designed by using Stinessen.

–Snorre Stinessen Arkitektur

Source: Here

Malangen Retreat by Snorre Stinessen Arkitektur in Tromsø, Norway Photo Gallery